Tvrtka Tyro Remotes pružila je zadruzi Agrifirm odlično rješenje za rad sa žitnom sijačicom

Žitna sijačica u skladištu

Agrifirm je zadružno poduzeće u kojem je više od 10.000 nizozemskih farmera stočara i ratara udružilo snage.

Ta zadruga također djeluje kao organizacija koja prikuplja i prodaje žitarice kako bi proizvođačima olakšala posao i odagnala brige oko prodaje. Istovremeno, proizvođači imaju koristi od znanja i suradnje koje pruža Agrifirm.

Implementacija žitne sijačice

Velike količine požnjetih žitarica skladište se u skladišnici. Napuniti veliko skladište nije uvijek lako. Često do skladišta treba proći veliku udaljenost. Sijačica u tom slučaju predstavlja učinkovito i jednostavno rješenje.

Žitna sijačica je stroj s kratkom pokretnom trakom, ali s velikom brzinom kretanja trake (25 m/s) stoga ratarske proizvode može daleko razbacivati po polju. Sijačice s pokretnom trakom vrlo su prikladne za mnoge vrste žitarica i zrnate (rasute) proizvode, poput gnojiva ili soli. Takvi su strojevi ujedno pouzdani i učinkoviti.

Opasne situacije tijekom rada sa sijačicamaKontrolna kutija s Tyrovim Aquariusom

Agrifirm je naišao na prepreku: ograničenje tijekom punjenja velikih skladišta. U skladištima se rabilo nekoliko elevatora, a svaki od njih imao je svoju kontrolnu kutiju s funkcijama start/stop te kretanje naprijed i nazad. Podešavanje visine također se pokazalo kao kamen spoticanja jer se visina morala podešavati ručno.

Za ispravno upravljanje i podešavanje postavki morate prohodati kroz hrpu žitarica (uspinjući se), što je pak dovodilo do potencijalno opasnih situacija. Nadalje, zbog složenosti radnje, odlučeno je da elevator radi cijeli dan bez prestanka, a to je rezultiralo visokim računima za struju.

Rješenje koje nude daljinski upravljači tvrtke Tyro

Razvoj idejnog rješenja kontrolne kutije u kombinaciji s prijemnikom Aquarius i daljinskim upravljačem Musca čini upravljanje žitnim sijačicama mnogo lakšim za zaposlenike. Funkcije koje je sada vrlo jednostavno izvršavati jesu spuštanje, podizanje, kretanje naprijed, unatrag, paljenje, gašenje. Potrošnja energije je drastično smanjena jer sijačicu je sada lako zaustaviti nakon svakog ciklusa skladištenja.

Daljinski upravljač Musca ističe se po svojoj kompaktnoj veličini, otpornosti na vlagu i prljavštinu te po iznimno maloj potrošnji struje. Kombiniranjem ovog kompaktnog odašiljača s vodootpornim prijemnikom Aquarius proizvođač Tyro osigurava optimalno iskustvo korisnika.