Električna dizalica s daljinskim upravljačem

U pogrebnoj industriji ponekad se pojave logistički problemi kao i u drugim industrijama. Nošenje lijesa, primjerice, naporan je posao i uvijek je potrebno nekoliko ljudi koji će ga nositi. Uz to, nošenje lijesa redovito uzrokuje nastanak ozljeda kod zaposlenika. Tvrtka Datema Electronics tražila je rješenje za ovaj problem. Napravili su električna kolica za podizanje tereta, stoga lijes više ne moraju nositi ljudi, a sam postupak može se izvršiti uz minimalan napor.

Fizički simptomi

Nosači lijesa žalili su se na fizičke ozljede poput ozljeda leđa i bolova u ramenima. To i ne čudi ako uzmemo u obzir da lijes teži u prosjeku 120-130 kg. Uz pomoć električnih kolica za podizanje tereta sada je moguće podići lijes na visinu od 1,65 m, a spomenuti problemi sada su samo dio prošlosti.

Kako dizalica funkcionira?

Teret podižete pomoću električnog motora. Daljinskim upravljačem tvrtke Tyro moguće je podići platformu dizalice, a potom prednji valjak možete pokrenuti sa sigurne udaljenosti. Na taj način lijes možete maknuti iz vozila i natrag ga ukrcati na isti način.

Naše rješenje

Za upravljanje dizalicama Datema rabi i četverokanalni daljinski upravljač Sedna i šestkanalni upravljač Musca proizvođača Tyro Remotes. Svoj odabir su napravili na temelju funkcija koje su im potrebne. Oba upravljača rabe u kombinaciji s vodootpornim prijemnikom Aquarius.