Optimalna sigurnost pri iznimno zahtjevnim zadatcima podizanja tereta

Projekti koji su se činili nemogućima postali su stvarnost zahvaljujući opsežnoj tehničkoj stručnosti te visokoj kvaliteti i sigurnosnim standardima tvrtke Mammoet.

Tvrtka Mammoet globalna je organizacija koja nudi rješenja za zadatke podizanja i transporta velikih tereta. Ta se tvrtka specijalizirala za transport, utovar i premještanje velikih i/ili teških predmeta s bilo koje lokacije na bilo koju drugu. U Mammoetu naglasak u svakom projektu stavljaju na sigurnost i kvalitetu.

Malezijski je klijent angažirao Mammoet da podigne dio za pročišćavanje plina, a koji teži 1210 tona. Gornji dio 55 metara dugog apsorbera podignut je pomoću portalne dizalice (tzv. Tower Gantry).

portalne dizalice

Tvrtka Mammoet razvila je svoja kliješta-hvataljke za podizanje ogromnih dijelova tornja takve portalne dizalice sa sigurne udaljenosti. Kliješta-hvataljke smještaju se iznad neke komponente, a potom se 4 hidraulična zatika (okrugli klinovi) daljinski uglave. Ta se radnja izvršava pomoću daljinskog upravljača proizvođača Tyro Remotes.

Mammoet se odlučio za 3 x Corvus 2FD (1 rezervni) u kombinaciji s Aquarius Dual Analog, djelomično zbog toga što imaju širok domet djelovanja. Dvosmjerni daljinski upravljač ima na sebi dvije funkcijske tipke:

  • Tipka 1 se rabi za izvačenje hidrauličnog cilindra.
  • Tipka 2 se rabi za uvlačenje cilindra.

Daljinski upravljač s odgovarajućim prijemnikom potpuno je prilagođen potrebama kupca. Primjerice, poruka o statusu pojavi se na daljinskom upravljaču kada izvučete zatik, a ta se LED signalizacija isključi kada zatik povučete. Učestalost radnje se isto tako može podesiti ručno.

spreader

Kada daljinski upravljač Corvus nije uključen ili izvan dosega, aktivira se tipka za zaustavljanje u opasnim situacijama, a motor agregata se zaustavlja. Prijemnik Aquarius Dual Analog je ugrađen u električni sklop agregata. Za optimalni domet, antena s magnetnom bazom postavljena je s vanjske strane. Operacije podizanja, poput mosta Matagarup u Australiji, vrlo su skupe. Kako biste spriječili kašnjenje radova zbog nepredviđenih okolnosti, preporučujemo kompletni agregat (uključujući i prijemnik) kao rezervnu opciju.