Sigurnije varenje uz uporabu daljinskog upravljača

Zavarivanje uz pomoć daljinskog upravljača

Tvrtka Dumeta prvenstveno uvozi strojeve i alate za obradu metala, a jedan od strojeva je i okretač za zavarivanje. Takav stroj omogućuje brzu, učinkovitu i sigurnu proizvodnju. Uporaba okretača materijala za zavarivanje povećava sigurnost na radu te variocima smanjuje obujam poslova.

Okretač materijala za zavarivanje omogućuje okretanje cijevi tijekom postupka varenja pa se time varenje može nastaviti od istog položaja. Kako bi se obrađivali veći predmeti, udaljenost do kontrolnih tipki stroja postajala je sve veća i veća. Upravljanje pomoću žice činilo se kao pravo rješenje. Nažalost, postojao je jedan veliki nedostatak: pucanje kablova. Pronašli smo rješenja za takve hitne slučajeve, no zbog toga su se pojavili nesigurni uvjeti rada, a troškovi zamjene skupih signalnih kablova su porasli.

U suradnji s tvrtkom Dumeta, Tyro Remotes je razvio rješenje: radiografski, a time i bežični, daljinski upravljač. Siguran i pouzdan način rada koji je primjenjiv na nekoliko strojeva. Osoba koja upravlja strojem može točno namjestiti različite varijable s udaljenosti, a to sprječava nepotrebno hodanje naprijed-nazad. Takav način rada je pogodan za jednostavne i složene strojeve, kao i za serijski ili varijabilni rad. Brzinu rotacije i brzinu početka rada moguće je podesiti u jednostavnom izborniku na zaslonu. Možete kontrolirati okretače materijala, rotacijske stolove i manipulatore za zavarivanje.

Osnovica za Dumetu bio je Pyxis, čvrst industrijski daljinski upravljač koji možete konfigurirati prema svojim potrebama. To će vam omogućiti biranje željenih simbola na gumbima kao i biranje različitih izgleda tipkovnice. Vaš logo također može biti dodan. Rad Pyxisa je dojmljiv, s vremenom reakcije manjom od 0,1 s. Otporan je na vlagu i prljavštinu (IP65), a na njemu možete programirati do 36 funkcija rada.