Komunikacijom stroja sa strojem do proizvodnje komposta

Daljinski upravljači marke Tyro redovito se primjenjuju u uzgoju gljiva. Ranije smo opisali kako je klijent iskoristio mogućnosti daljinskog upravljača za kontrolu rada vitla. Hoving Holland koristi ponešto napredniju tehniku uz pomoć M2M seta proizvođača Tyro.

Kompost za uzgoj gljiva

Proizvodnja komposta za uzgoj gljiva složen je proces koji se realizira u više faza. U prvoj fazi sirovi materijali miješaju se kako bi se potaknuo proces raspadanja. Tako se stvara vrlo vlažna i korozivna podloga. U drugoj fazi započinje pasterizacija u posebno napravljenim tunelima. Kompost se tada više puta vadi iz tunela i ponovno stavlja u njih kako bi se postigao neprekinut proces pasterizacije.

Kompost se potom istresa na mrežicu. Takozvano tunelsko vitlo izvlači mrežicu iz tunela nakon čega spremnik ponovno napuni tunel kompostom. Često jedna građevina ima više od 20 tunela. Strojevi se mogu postaviti prema potrebi pri svakom tunelu. Nužno je bežično dugme za pokretanje i zaustavljanje sustava.

Primjena komunikacije stroja sa strojem

Dokle god su strojevi u pogonu, oba stroja primaju neprekinut signal od središnje jedinice. Neprestan priljev materijala je vrlo važan za kvalitetan kompost, koji je pak iznimno važan kako bi sustav odašiljao i primao signal za početak bez prekida rada. Idealno rješenje je M2M sustav kompanije Tyro.