U središtu pozornosti: pripravnik Mike

Mike uskoro završava svoj pripravnički staž u elektroindustriji, stoga smo ga zamolili da nam kaže što misli o tome.

Tko je Mike i za što se obučavaš?

Trenutno sam zauzet s dovršavanjem zanatskog obrazovanja na razini 4 pri ROC-u u Almelu. Imam 20 godina i živim u Vasseu. Privodim svoje šestomjesečno pripravništvo kraju.
I u ranijoj dobi uvijek sam uživao u izrađivanju izuma. Međutim, moj interes za elektrotehnologiju ispoljio se kada sam odlazio na radionice petkom poslijepodne i radio na zgodnim projektima. Nakon dana otvorenih vrata, odlučio sam se za elektrotehnologiju.

Što si naučio u kompaniji Tyro Remotes?

Rad u nekoj kompaniji je, naravno, puno drugačiji od učenja u školi. Bilo je lijepo što se cijela proizvodnja odvijala ovdje. Kod nekih kompanija nije tako jer samo sastavljaju dijelove ili nude radionice. Ovdje sam mogao samostalno birati zadatke i mogao sam birati što ću i kada raditi.

Što si mislio o pripravništvu?

Pripravništvo se vrlo dobro odvijalo. Bilo je lijepo odraditi ga, a odlično je i što mogu raditi ovdje za vrijeme školskih praznika. Boravio sam tamo tijekom neobičnog razdoblja jer je kompanija Tyro bila usred renoviranja i zaokupljena selidbom. Moje pripravništvo nije bilo vezano samo uz elektroniku; redovito sam uskakao i pomagao po potrebi.

Doista sam uživao u pomaganju na odjelu inženjerstva. Dobio sam pripravnički zadatak za klijenta – specifična programska podrška. Bilo je to nešto potpuno novo za mene i bilo je zanimljivo izbliza promatrati proces.

Kakvi su tvoji budući planovi?

Moji se roditelji bave stočarstvom, a ja bih htio nastaviti taj posao u budućnosti. Kada završim ovu obuku, namjeravam nastaviti s obrazovanjem na višoj razini za poljoprivredne poduzetnike u području uzgoja životinja. Namjera mi je nastaviti raditi na funcijama vezanima uz elektroniku u nadolazećim godinama.