Kombinacija njemačke povijesti i daljinskih upravljača Tyro

Ovaj izum star je više od 100 godina. G. Zeppelin patentirao je cepelin za transport rasute robe, a alternativa je bila prijevoz putnika. Unatoč mnogim poteškoćama u prošlosti, kompanija osnovana 1993. g. udahnut će nov život u razvoj cepelina, i to s pravim uspjehom!

Zeppelin NT, najveće zračno plovilo na svijetu

Kompanija u Njemačkoj razvija, proizvodi i plasira na tržište Zeppelin NT (“NT” je kratica za “Nove tehnologije”). Ovo zračno plovilo nije samo najveće na svijetu, nego je ujedno i jedino plovilo koje ima odobrenje za komercijalni prijevoz putnika. Cepelin je dug 75 metara i u komercijalne svrhe može prevesti do 15 putnika.

Zeppelin NT ima krutu unutarnju strukturu. Tamo gdje se nekad stavljala metalna konstrukcija, sada se koristi kombinacija materijala koja sadrži ugljična vlakna, ojačanu plastiku i aluminij u balonu s jednom komorom. Pogonski dio, rep i kabina su smještene izravno na nosivu strukturu, a to doprinosi najvećem mogućem stupnju sigurnosti, udobnosti i izvedbe leta.

Parkiranje Zeppelina NT pomoću daljinskog upravljača Libra

Cepelin mora biti siguran u svakom smislu; rizici koje nosi greška u radu cepelina bili bi ogromni. Zbog toga cepelin mora ispunjavati stroge sigurnosne uvjete. Srce ovog plovila je njegova tehnologija.

Nije slučajnost što je proizvođač odabrao naš daljinski upravljač Libra u kombinaciji s prijemnikom Aquila za Zeppelin NT. Uz dvojni sustav moguće je istovremeno slati naredbe prijemniku i primati izvješća na zaslon uređaja. U tom slučaju, analogne vrijednosti, poput temperature, pritiska i nagiba se odašilju, ali šalju se i upozorenja koja se prenose digitalnim unosom podataka.

Pouzdan bežični daljinski upravljač s vremenom reakcije manjim od 0,1 sekunde pravi je “specijalist” kada govorimo o komunikaciji podataka.