Klipne pumpe za bunare opremljene daljinskim upravljačem

Jedna građevinska tvrtka koristi klipne pumpe za ispumpavanje podzemnih voda kroz bunare. Ideja je bila započeti ispumpavanje podzemnih voda s mobilne dizalice ili bagera, dok se istovremeno povećava ili smanjuje tempo pumpanja. Bilo da se radi o novoj pumpi ili rabljenoj, u kompaniji Struijk Automotive znaju kako pronaći najbolje rješenje za vaše potrebe.

Spuštanje razine podzemnih voda

Prije početka iskapanja, građevinska tvrtka mora provjeriti da se u građevinskoj jami ne sakupljaju podzemne vode. Okomitim postavljanjem odvodnih cijevi oko jame, te uz pomoć klipne pumpe za bunare, podzemna se voda oko građevinske jame može ispumpati. Za razliku od raznih drugih pumpi, klipna pumpa za bunare može istovremeno ispumpavati mješavinu vode i zraka ili čak raditi “na suho” bez problema.

Uvjeti postavljanja radijskog kontrolnog sustava

Osoba specijalizirana za sustav komunikacije među vozilima iskombinirala je radijski daljinski upravljač marke Pyxis s prijemnikom marke Aquarius na starim i novim klipnim pumpama za bunar. Standardne pumpe nisu opremljene radijskim kontrolnim sustavom. Kompanija Struijk Automotive odabrala je prijemnik marke Aquarius jer je 100% vodonepropusan i može izdržati velike vibracije.

Daljinsko uključivanje ili isključivanje klipne pumpe

Kao što je prikazano u videu, vozač bagera ili dizalice može uključivati ili isključivati pumpu s udaljenosti, a može i povećavati broj okretaja motora. Daljinski upravljač s 4 funkcije ciljano je odabran zbog velikog raspona rada (do 300 metara na otvorenom, uz mogućnost povećanja raspona do 700 metara) te stoga što se na uređaj mogu instalirati vlastite ikone.

Daljinski upravljač s ugradivom opremom za automobil

Daljinski se upravljač marke Pyxis može koristiti bez prestanka otprilike 40 sati. Pripadajuća oprema za automobil može se ugraditi u dizalicu ili bager kako bi se daljinski upravljač mogao napuniti na licu mjesta.