Chris govori o svom iskustvu s tvrtkom Tyro Remotes

daljinski upravljač za vitlo

Prije nekoliko godina Chris Tyler započeo je projekt u kojem je prenamijenio kamion Tatru u kamion kamper. Kamion kamper namijenjen je za putovanja i obično je opremljen svim vrstama komfora. Zamislite si motoriziran dom veličine kamiona.

Zaljubljenik u Tatru

Tatra je češka marka vozila i kamiona koja djeluje pod svojim imenom od 1919. g. Chris, pravi ljubitelj Tatrinih kamiona, piše blog (na engleskom) za vrijeme preinačavanja kamiona. U svojim objavama opisuje s čime se susreće i kako rješava razne prepreke. Vrlo zanimljivo štivo.

Tatra Overland truck

Naišli smo na Chrisov blog u kojem on opisuje svoje iskustvo s tvrtkom Tyro Remotes. Uz Chrisovo dopuštenje želimo podijeliti njegovo iskustvo s vama osobno:

Daljinski upravljači za vitlo

Malena stvar, ali daljinski upravljači za vitlo vrijedni su spomena, oduvijek sam koristio daljinske upravljače “Lodar” za svoje projekte s vitlima, no nakon što sam kontaktirao proizvođača, dragu gospođu s kojom sam poslovao zamijenio je potpuno novi poslovni čovjek sa stavom “uzmi ili ostavi”. Nisam ništa kupio od njih duže vrijeme pa sam navodno “izgubio svoj rabat”, a uz to su i drastično podigli cijene te sada naplaćuju i jednostavne programske izmjene.

Tu nastupa nizozemska tvrtka “Tyro Remotes“. Potpuno drukčija priča, iznimno se trude pomoći, željeli su posao, ne naplaćuju dodatno za program po narudžbi niti za gumbe po narudžbi, čak su mi stavili i logo kamiona na daljinske, bez dodatne naplate, a daljinski upravljači imaju svoje stalak i mogu se puniti. Cijena je slična kao i za “Lodar”, no radi se o puno boljem proizvodu i puno, puno boljem poslovnom stavu.

Daljinski sustav ima šest gumba: On (upali), Off (ugasi), podigni teret, spusti teret, otkočen bubanj i svjetlo vitla. Gumbi za otkočen bubanj i svjetlo su zaporne funkcije (ukopčaj, iskopčaj).

Isti sustav koristim i za prednje i stražnje vitlo (jedan daljinski za svako vitlo).

prijemnik za vitlo
Evo instalirane jedinice za stražnje vitlo jer su potpuno vodonepropusne pa ih možete instalirati okrenute naopačke, kao što sam ih ja instalirao ovdje kako bih udaljio antenu od metalnih dijelova.