BMS građevinski strojevi upotrebljavaju Tyro daljinske upravljače [video]

BMS betonski stroj s daljinskim upravljačem

Tvrtka BMS šalje građevinsku opremu iz Njemačke u više od 30 zemalja. Građevinski strojevi koje ta tvrtka proizvodi pogodni su za pumpanje rasutog tereta poput pijeska ili betona. Različiti betonski strojevi dolaze s daljinskim upravljačem tvrtke Tyro Remotes.

S čime mora daljinski upravljač za pumpu za beton biti u skladu?

Daljinski upravljač koji se rabi u betonskoj industriji mora ispunjavati različite uvjete. Ne samo da na prijem signala utječe radno okruženje u kojem se upravljač rabi, nego i sam beton može imati negativan učinak na raspon odašiljača i prijemnika. Uz to, upravljač mora biti pogodan za rad u rukavicama, a kada padne u betonsku smjesu, očekuje se da i dalje bude funkcionalan.

Radne rukavice za pumpu za beton s daljinskim upravljačem
U betonskoj industriji nužno je da daljinski upravljač bude pogodan za rad u rukavicama.

Tvrtka BMS upotrebljava uglavnom dvije vrste daljinskih upravljača. Za jednostavne funkcije rabi se Musca u kombinaciji s prijemnikom Aquarius. Za složenije strojeve rabi se Corvus/Pavo. Za razliku od odašiljača Musca, Corvus natrag šalje signal preko zvučnog signala i LED svjetala čim neka od tipki aktivira neku funkciju. Za rad s Corvusom stavili smo specifične ikonice na tipke radi jasnijeg označavanja različitih funkcija.

Ispod pogledajte video u kojem tvrtka BMS pokazuje primjenu oba daljinska upravljača. Slike je ustupila tvrtka BMS, a mi smo ih kombinirali u videu: