Automobil Greased Lightning

Jeste li ikada čuli za mjuzikl “Briljantin”? Prvi put je postavljen na kazališne daske 1972. g. na Broadwayu te je zbog velikog uspjeha postao međunarodni hit. Pjesme iz tog mjuzikla postale su najprodavanije ploče svih vremena. Mjuzikl je prvi put izveden u nizozemskim kazalištima 2006. g.

O mjuziklu “Briljantin”

Mjuzikl priča priču o dvoje tinejdžera, Dannyju i Sandy, koji iskuse jedno romantično ljeto. No kada počne nova školska godina, frajer Danny i odmjerena Sandy ne žele pokazati svoje prave osjećaje pred svojim prijateljima, grupom popularnih djevojaka “Ružičaste dame” i grupom loših dečki “T-Birdsa”. To pak izazove pojavu uobičajenih razočarenja, sumnji i drugih ljubavnih uspona i padova.

Rizici pri uporabi automobila.

U mjuziklu iz 2007. korišten je automobil koji je iz nepoznatog razloga upao u spušteni otvor u kojem je smješten orkestar. Glavni glumci su bili ozlijeđeni, a dvoje ljudi iz publike nije se dobro osjećalo nakon što su svjedočili ovom incidentu. Incident se odvio tijekom scene u kojoj Danny i Sandy gledaju film u auto-kinu, a potom se posvađaju. Nakon toga Dannyjev lik otpjeva pjesmu “Sandy”, koja je postala veliki hit nakon što je John Travolta odigrao ulogu Dannyja u filmu “Briljantin”. Auto je imao karoseriju oldtimera, a motor golf vozila.

Mjuzikl “Briljantin” ponovno u Nizozemskoj

Sada, 10 godina kasnije, odlučeno je da će se mjuzikl “Briljantin” ponovno izvesti u Nizozemskoj. Kako bi spriječili slične incidente s automobilom, gumb za zaustavljanje u slučaju opasnosti ugrađen je u automobil, kao i bežični gumb za zaustavljanje u slučaju opasnosti koji je omogućila kompanija Tyro Remotes. Ako bi se takav incident sada dogodio, automobil bi se odmah zaustavio pritiskom na bežični gumb za zaustavljanje u slučaju opasnosti.