Asfaltne prikolice s daljinskim upravljačima marke Tyro

Jeste li se ikada pitali kako se asfalt izljeva u tunelu? Tunel obično nije dovoljno visok da prikolicu za istovar (damper) istovari asfalt. Kompanija Do-Wa Trailers je u Nunspeetu napravila prikolicu koja istovaruje asfalt pomoću pokretne trake. Možda ćete pomisliti “pa onda nema problema”, no izgled može zavarati.

Izazovi pokretne trake

Da biste pokrenuli ogromnu masu asfalta, važno je da pokretna traka nije odmah podešena na najveću brzinu kretanja. Ako se to dogodi, sustav koji pokreće pokretnu traku će se pokvariti i neće više služiti svrsi. Kao preventivna mjera, proizvođač prikolice ugradio je sustav umjerenog početka rada kako bi pokretna traka postepeno povećavala brzinu kretnje sve dok ne dosegne potrebnu brzinu kretanja.

Uporaba daljinskog upravljača

Svaka prikolica Do-Wa dolazi s daljinskim upravljačem proizvođača Tyro Remotes. Uz daljinski upravljač marke Pyxis, osoba koja upravlja uređajem može koristiti 8 funkcija u dometu od 250 metara. Video ispod prikazuje način uporabe daljinskog upravljača.

Prikolice Do-Wa

Kompanija Do-Wa Trailers brzo se razvija. Nekoliko europskih kupaca već je iskazalo interes za prikolice, a u međuvremenu nekoliko njih već je isporučeno kupcima.