Poljoprivredni robot s bežičnog tipkom za zaustavljanje u slučaju opasnosti

Robotti koji sam upravlja

Tvrtka AGROINTELLI iz Danske razvojna je kompanija za održivo poljodjelstvo. Razvija napredne proizvode i nove tehnološke primjene koji smanjuju rizik i uloženi trud suvremenih farmera. Jedan od takvih proizvoda je poljoprivredni robot Robotti. Ovaj robot može samostalno sijati, prskati, pa čak i plijeviti. S GPS vezom i točnim podatcima koje prikuplja, farmeru pruža vrijedne informacije.

Tablet ili smartphone

Uređaj kontrolirate preko aplikacije na telefonu ili tabletu. Ovaj stroj osigurava veću učinkovitost na polju te tako štedi farmeru vrijeme i novac.

Sigurnost prije svega

Sigurnost je bila vrlo važna u razvoju Robottija. Dodana je tipka za zaustavljanje u opasnim situacijama što pruža farmeru mogućnost da, u slučaju opasnosti, stroj zaustavi s udaljenosti. Proizvođač se odlučio za daljinski upravljač s tipkom za zaustavljanje u slučaju opasnosti Indus koji proizvodi kompanija Tyro Remotes. Daljinski upravljač ima vrijeme reagiranja unutar 0,5 sekundi te je otporan na udarce i strujne udare. Daljinski upravljač Indus dolazi s prijemnikom Gemini te ispunjava stroge sigurnosne uvjete Razine izvedbe c (PL c).