Nizozemske tulipane zalijevaju pomoću sustava M2M tvrtke Tyro

Mehanizacijska tvrtka De Nieuwstad poznati je dobavljač sustava navodnjavanja i vodenih crpki. Uz to se bave i održavanjem poljoprivredne mehanizacije poljoprivrednika iz regije. Imali smo prilike pogledati sustav u pogonu koji je nedavno isporučen. Ono što nismo unaprijed znali jest da ćemo se naći u prekrasnom okruženju s nestvarno lijepim poljima šarenih tulipana.

Vodena crpka tvrtke Cogem i kolut za crijevo za navodnjavanje tvrtke AP

Mehanizacijska je tvrtka već u brojnim situacijama dobavljala crpke proizvođača Cogem te cijevne bubnjeve za navodnjavanje proizvođača AP, zajedno s našim sustavom M2M. U svojoj radionici crpke i kolute opremaju odašiljačima M2M Aquarius.

Cogem je talijanski proizvođač koji isporučuje generatore i crpke na globalnoj razini. Gotovo svaka crpka ima daljinski upravljač koji nije vezan uz pojedinu marku proizvoda.

AP Mechanical Engineering je tvrtka specijalizirana za proizvodnju strojeva za poljoprivredni sektor. Cijevni bubnjevi za navodnjavanje tvrtke AP često su u uporabi u ruralnim područjima. Sustav M2M, koji je detaljnije opisan u daljnjem tekstu, također se može upotrijebiti za cijevne bubnjeve za navodnjavanje drugih marki proizvođača.

Upravljanje sustavom M2M

Sustav funkcionira ovako: Kolutom za crijevo korisnik određuje koliko dugo će se tulipani navodnjavati. Kada navodnjavanje više nije potrebno, sustav šalje signal prijemniku na crpki. Crpka se tada isključuje.

Neki sustavi također dolaze opremljeni dodatnim ručnim odašiljačem. To vam omogućuje da ručno prilagodite tempo navodnjavanja kada ste u polju tulipana ili možete potpuno isključiti sustav. Udaljenost od koluta do crpke u brojnim je situacijama nekoliko stotina metara. Uzgajivač često mora pomicati prskalicu ili je isključiti. Nema praktičnijeg rješenja nego kada to možete učiniti s udaljenosti pomoću daljinskog upravljača.