Daljinski upravljač Tyro doprinosi recikliranju građevnog otpada

Građevni otpad i šuta zapravo su mješavina kamena, metala, drva, papira i plastike. Dok se veći dio takvog otpada sortira već na samom gradilištu, reciklažno dvorište nije neki dodatni luksuz.

Recikliranje građevnog otpada i šute

Belgijska kompanija ima vlastitu tvrtku za rušenje objekata i iznajmljuje kontejnere za odlaganje šute, no klijenti svoj otpad mogu i sami dopremiti u reciklažno dvorište. Recikliranjem takvog otpada vrijedne sirovine neće biti bačene. Kako bi se to postiglo, otpad i šuta pažljivo se sortiraju, a materijali se prenamjenjuju i recikliraju u što većoj mjeri.

Sortirka se koristi za razvrstavanje građevnog otpada i šute. Većim dijelom otpad se razvrstava automatski. Ostatak otpada se potom razvrstava ručno na pokretnoj traci.

Daljinsko upravljanje sortirkom

Osoba koja upravlja sortirkom može pokrenuti i zaustaviti sortirku ili privremeno prekinuti proces ako netko tko razvrstava zaostaje za tempom pokretne trake. Kako bi to bilo moguće, osoba specijalizirana za industrijsku automatizaciju ugradila je daljinski upravljač Pyxis. Daljinski upravljač radi na 4 kanala i ima dugme za zaustavljanje. Ujedno je i neprestano povezan s prijemnikom Tyro Auriga.

Daljinski upravljač s dometom od 250 metara pokazuje svoje prave mogućnosti kada radi u zahtjevnom industrijskom okruženju poput navedenoga. Daljinski upravljač otporan je na prašinu i vlagu (IP 65) te izravno doprinosi učinkovitijem i sigurnijem korištenju sortirke i radnom okruženju.